Snag a Button


Get your own Digital Clock

Wednesday, January 12, 2011

Saya Pelajar UNIMAS

Salam...saya nak join saya nak join...=)
saya nak join segmen Sahabat Blogger : Pelajar Universiti Awam


Nama saya Tengku Nor Izzah Farahana Binti tengku Abu Bakar@Tengku Yahya
part tulis nama ni mmg paling malas...sebab panjnag sangat...=)
boley panggil Izzah or Izzah Farahana
1st year student di UNIMAS...
amik kos Multimedia Computing...
b4 ni amik Diploma Teknologi Maklumat Multimedia di UniSZA...
saya start bulan Julai 2010 dan dijangka tamat pada bulan Mei 2014...
InsyaAllah...sama2 doakan ek...he...=)


walaupun baru kira 6 bulan je kat sini, da bermacam2 kenangan manis n pahit yang da saya lalui...

1.saya dapat kenal ramai kengkawan baru...
akak2 Lo pown baik2 semuanya...
masa ni jugak saya da tanam azam nak jadi Jawatankuasa Perwakilan Kolej utk Kolej Sakura n nak jadi LO utk Minggu Aluan Pelajar yg akan datang...
alhamdulillah, saya berjaya jadi JPK tok Kolej Sakura...
cuma Lo je yg xkesampaian lagi...=)

Minggu MAP...=)
2.kat sini jugak la saya jumpa keluarga baru...
Along, Angah(saya), Achik, ateh & Acu...
kami sama fakulti tapi kos berbeza...
kitorang slalu spend time bersama kat tasik...
seronok lepak kat situ...
betol...tak tipu...
dpt bagi ikan makan...banyak ikan kat situ...
mmg dapat releaskan tension la org cakap...
http://tengkuizzahfarahana.blogspot.com/2010/11/last-bagi-ikan-mamam-sebelum-balik.html

Along, Saya, Acu, Achik & Ateh...=)
Lepak kat tasik pas abes kelas...=)
3.celebrate burpday saya dekat Kuching Waterfront...
seronok celebrate burpday dngn bersaksikan sungai yang cantik dan xbrape nak jernih dngn muka yg slumber badak celebrate dekat tempat terbuka n jadi tempat laluan org ramai...=)
Celebrate burpday...=)
4.yang paling saya suka bila saya dapat bergambar dengan dekan saya...
dekan saya siap buat peace lagi...
dye ckp kat saya "saya da mcm budak2..."
lawak kan...saya yang suruh dye buat...hahaha...

My Dean buat peace...=)
4.Kalo nak cerita yang manis mmg banyak...
rasa mcm nak je cerita semua...tapi nanti kan panjang sampai 4 depa pulak...hehehe...

Rutin harian...cuba teka kat mana saya...???=)
Sakura Ceria...bergambar ngan mumia...=)

Bertungkus lumus siapkan asment kalkulus....=)
Fiesta Aidilfitri UNIMAS...
Camping di Damai Beach Resort...Red Blosoom Castle...=)
A-Team...menang tempat no.4...buat persembahan lagu Nobody...=)

abadikan nama kat dinding ni...=)
kenangan pahit...???
HOMESICK
yang ni mmg xdapat nak elak...
saya ni mmg cepat rindukan org2 yg saya syang yg berada nun jauh di semenanjung....
nak2 kalau tengok cite sedih2...mula la nak touching2...
n bila housemate semua balik umah masing2...
terkebetulan semua dalam umah org sarawak kecuali sorang je yg duk selangor...
tapi ada sdare dkat sarawak ni jugak...uwaaa...=(
mula la kira hari nak balik semenanjung...hehehehe...=)

Muka sedih...=)

9 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

panjangnya nama izzah~ xpe2.. cantik je nama tuh~ ^_^

btw, mmg byk kenangan kn?? smpai xcukup ruang nk tulis.. hik3~ jom kita sama2 hargai semua kenangan, xkira la yg happy ke x~~ ^_^

kay yea said...

waa..jaoh uh~ :D

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

Yui_Wani said...

Wah...wah...budak Unimas! xD

hantu GiGi said...

salam perkenalan hantu gigi dari UIA!!!aummmm!

.vna erman. said...

hye...nice blog
feel free to follow my blog

http://www.vnazone.blogspot.com

|-sw33t-dream-| said...

salam perkenalan...=)

mcm best dekat sana...

dulu masa isi UPU ada minta sini jugak tapi mak tak kasik pulak..dia suruh keluarkan dr list..katanya dia tak mahu anak dia ni jauh dengan dia...ish3x...

rupnya kita ni jirang lah dulu ya...Unisza...saya sekarang dekat UMT...=)

sy!ka said...

salam ukhuwah..a nice blog,jom usha blog saye...:)

kAziShA said...

saya pun student multimedia jugak..hehh ^_^