Snag a Button


Get your own Digital Clock

Wednesday, June 19, 2013

Permaisuri Resort Port Dickson Review NOT RECOMMENDED

Hujung minggu lepas, Anna berkesempatan pergi bercuti di Port Dickson. Actually this vacation is not a personal vacation but it's more to department outing (IT Outing). Bulan 4 lepas, Creatives Advances Technology (CAT) ada buat campaign which is Virtual Travel Fair (VTF). Oleh disebabkan campaign VTF boleh dikatakan berjaya juga, our CEO give RM50 rebate to all staff for certain hotel. IT Team have been decided to book a Permaisuri Resort Port Dickson (8 June 2013).

Entrance of Permaisuri Resort Port Dickson
Ni lah pintu masuk Permaisuri Resort Port Dickson (PRPD). Bagi Anna tempat dia tak besar sangat & biasa-biasa je. Parking pun sikit je.After da parking, Anna terus masuk ke lobby untuk check in. Kebetulan time tu ada company buat family day kat situ, so agak ramai jugak la orang dekat lobby tu. Tunggu punya tunggu, finally sampai turn Anna untuk check in. Dia cakap harga bilik tu RM158 + RM 100 untuk deposit. Anna tanya dia, boleh tak kalau Anna nak pakai debit card?  Dia cakap tak boleh. Dia tak ade mesin debit card, just ada mesin credit card. What...????????????????. Masa tu agak bengang gak la coz Anna memang xbawak cash banyak. Memang planning nak bayar pakai debit card. Terpaksa plak keluar pergi cari atm yang berdekatan. Atm yang berdekatan kat situ ada dekat Politeknik Port Dicson. Lebih kurang 15 minit dari PRPD. Sekali bila nak keluar duit, ada masalah plak, xdapat keluarkan duit. Memang hangin satu badan gak la coz atm yang paling dekat tu je. Anna try col my colleague yang dah check in tanya samaada ada extra money atau x. Nasib baik dia ada. Alhamdulillah. Tolong la PRPD, pas ni please provide a debit card machine or what so ever agar memudahkan customer untuk membuat pembayaran without using cash money. Don't expect all customer have credit card. huhuuuhuhuhuhu...

Pemandangan dari bilik my colleague
Alhamdulillah nasib Anna baik, check in terus dapat bilik but my colleague have to wait around 2 hour because her room not ready yet coz still in cleaning process. What a bad service.  Ohhhhhh,  one more thing before i forgot. Before Anna datang sini, Anna ada book volleyball court. Masa dalam surat tu dia cakap dia provide bola skali but, time nak bayar dia cakap diorang just provide court and net, bola diorang xprovide. I need to pay RM50 for 2 hours just for court and net...??????? Supposed to be, diorang provide la bola skali. Macam mana nak main kalau xde bola. Bukan mahal pun harga bola tu satu. Then, Anna decide untuk cancel je. Dah la time call untuk booking tempat BBQ dengan volleyball court cakap berbelit-belit. To be honest, diorang ni macam xtahu pape. Skali kol cakap harga macam ni, kol lagi, harga da bertukar n boleh pulak cakap xtahu, nak kena tanya bahagian sales dulu. Oooooooohhhhhhhhhh, macam resort baru bukak je gayanya. Please be more systematic. 

Mini playground for kids
 Anna dapat bilik 208. Kebetulan bilik tu menghadap pantai. So dapat la tengok view yang cantik. Gambar kat bawah ni diambil dari bilik Anna. Pool dia ok la. Cantik jugak. Air dia pun bersih. Sebelah pool tu ada mini playground. So, kalau budak-budak yang da bosan main-main kat swimming pool, boleh la main kat mini playground plak.



To those who interested in water sport, PRPD ada provide beberapa water sports. You just need to pay la kalau nak main kan. =)
Pantai dia cantik jugak la, cuma air dia cam tak bersih sangat.



Tadaaaaaaaa...!!! Let me show you my room. Here you go.




Ni la my room. Agak luas jugak. Ada katil, almari, tv, fridge and dressing table. Tilam dia pun agak selesa. Cumaaaaaaaaaaaaaaa.
Dia punya tower sorry to say, agak kotor skit. Tak selera nak guna. Anna just guna untuk alas time nak iron baju. Tv pun xbanyak channel and tak de remote control. Kalau nak tukar channel terpaksa guna button yang ada kat tepi tv tu. Dah la button tu ada yang tak berfungsi. Button untuk kuatkan suara xberfungsi. Sabar je la kan. Nak kol tanya pun cam malas, coz masa time nak check in tadi ada yang datang bagitahu yang dia ada kol nak minta iron, tunggu da half and hour, tapi still tak dapat. Agaknya diorang ni tak cukup pekerja kot. Nak service bilik pun lambat. Nak kata resort ni besar, xde la besar sangat. Biasa-biasa je. Lampu kat tepi katil tu plak satu berfungsi and satu lagi tak berfungsi. Aircond plak xde remote control and cover. Toilet dia ok la. Tak kecik, tak besar and tak kotor. Lagi satu, floor at lobby are so wet and dirty sebab  orang yang pergi main kat pantai and swimming pool pun guna lift tu.

Access card for room 208
Samudera Cafe
Keesokannya, kitorang breakfast dekat Samudera Cafe. Suasana cafe dia ok la. Bersih jugak, cuma ada beberapa ekor lalat sesat kat meja kitorang. 

Suasana Samudera Cafe
Makanan untuk breakfast memang xbanyak. Just ada nasi lemak, mee goreng, pancake, tosai, roti, bubur nasi and salad. Air plak, just ada air kopi, tea and air kordial kot. Memang tak banyak choice la. 


Last but not least, i can only give 1 star over 5 for this resort due to poor management and  maintenance. I'm strongly NOT RECOMMEND you to stay here.. Never ever choose this resort, as you will disappointed by end of day. My advice to this resort, please and please improve the house keeping, provide clean towel and provide good facilities. =)

IT Team

2 comments:

TravellogAku said...

hai..nak mintak contact number yang arrange ur booking kat sini..or boleh email kt sy x..
miss_bella3434@yahoo.com

Iswandi Abdul Rahman said...

terima kasih sebab add dlam google+.. Semoga berjaya dlm studies.
http://munichkid.blogspot.com/