Snag a Button


Get your own Digital Clock

Sunday, October 31, 2010

.::For The reSt oF myLiFe::.

sekarang saya betul2 suka lagu nie...
 sangat sedap...
baik dari segi lirik mahupun melodinya...
sampaikan saya jadikan lagu nie...
sbgai ringtone utk insan yg saya syg...lalala...
 lagu ni sebenarnya mengenai cinta kepada seorang isteri...
 maknanya cinta yang halal dan diredhai ALLAH...
 bukan cintan-cintun biasa eh...lalala...

video

Lyric For The Rest of My Life – Maher Zain
I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart
I was always thinkin’ that love was wrong
But everything was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say
Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you, loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I… I`ll be there for you
I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah
All I know I found myself
I feel so strong
Yes! Every thing was changed when you came along oh
And there is a couple of words I wanna say
Chorus
I know deep in my heart
And now that you’re here in front of me
I strongly feel love
I strongly feel love
And I have no doubt
And I sing it loud that I will love you eternally
Chorus
I know it deep in my heart

.::suKa caRi paSaL::.

hari nie saya tuka relationship status kat fb...
haiyhhh...actuallty nek men2 jew...
hopefully dgn status "single" 2...
xde org berharap pape...
saya xsuka nak mengecewakan owang...
suka sangat cari pasal...
hurm,dah la...lupekan pasal 2...
tetiba petang tadi ade someone tanya saya...
birthday saya nanti saya nak apa...???
saya nak jawab ape ek...lalala..(◕‿◕✿)
saya ckp saya xnak pape la...
ckup la kalau awk jadi kawan n cousin saya...
selalu ada time saya susah n time saya senang...blh kan...

Friday, October 29, 2010

.::IkaN-ikaN saYa yaNg tomeiYyy::.

hari ni saya nak memperkenalkan...
ikan2 saya yang tomeiy nie...


1st of all...
yang warna pink 2...
tengku izzah farahana yang punya..
aka tuan punya blog ni la...he...=)

warna putih pulak along yang punya
warna biru achik punya
acu...???warna merah...
ateh, warna ungu
dan abang ngah pulak warna hitam

saya pilih 8 ekor...coz saya suka no. 8...
2 ekor lagi...???
xde sape2 da...hE...=)
 hopefully kami akan sentiasa bersama...
macam ikan2 dalam blog saya ni la...
sentiasa ada...
muaaahhhhhh... (◕‿◕✿)

.::BiLa kiTa saYanG oRaNg tu::.

Bila kita sayang orang itu
Kita tunggu dia lama pun tak pe Tapi bila dia tunggu kita??? dia marah2 Hati kata alaaa, adatlah ada yang menunggu dan ditunggu

Bila kita sayang orang itu
Kita tak tido pun tak pe layan dia yang tengah bosan Tapi bila kita bosan...ada dia layan kita?? Hati kata tak pe...dia busy kot..

Bila kita sayang orang itu
Kita gaduh dengan dia, kita diam je Tp dia heboh satu dunia Hati kata tak pe..dia tension tuu

Bila kita sayang orang itu Kita call nak ckp ngan dia
Tp dia bagi phone kat org lain atau matikan Bila jadi cam tu...tak pe Hati kata tak pe...layan je..kawan dia..kawan kita gak

Bila kita sayang orang itu
Kita bercerita dgn dia,citer dengan tunggul lg baik Tp bila dia bercerita dengan kita Kita dgr, sepatah2 kita kena ingat...kalu tak ingat kita yang kena marah Hati kata tak pe...sayang katakan…

Bila kita sayang orang itu
Kita dan dia lapar Tp kita bagi semua roti kita kat dia Hati kata...alaa...jagalah hati dia...kesian dia….

Bila kita sayang orang itu
Kita sanggup bagi dia rest bila dia letih, Tp bila kita letih, dia suruh jugak kita layan dia bila dia bosan Adil ker? Hati kata, ala bukan selalu pun..

Bila kita sayang orang itu
Kita jadi cam org gila dgr dia sakit, Tp bila kita sakit, Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita, Hati kata, ala..tak pe, takkan dia nak berkepit dengan kita 24 jam

Bila kita sayang orang itu
Kita tak pernah pentingkan diri sendiri Tp dia hipokrit tahap gaban Hati kata tak pe...dia mmg cam tu kene lah terima..

Bila kita sayang orang itu
Kita sayang nak tinggalkan dia selama2nya Tp dia tak tahu kita berdepan dgn maut, Walau pun kita sakit, dia kata kat kita..sakit biasa2 je... jangan nak mengarut.. Hati kata... camanalah dia bila kita takde..mesti dia hepi..

Bila kita sayang orang itu
Kita tak sanggup tengok dia derita Tp dia tak pernah hargai diri kita Hati kata...tau tak betapa kita sayangkan dia????

Bila kita sayang orang itu
Kita sanggup tinggalkan dia selama2nya utk dia bahagia Tp adakah dia tahu pengorbanan kita?? Hati kata....tak pe...janji dia bahagia

Dan…… Bila kita dan tinggalkan dia selama2nya 
Dia dtg ziarah pusara kita 
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mengata kita 
Dia mintak maaf sebab pernah bt kita tunggu dia 
Dia mintak maaf sebab pernah paksa kita layan dia time bosan 
Dia mintak maaf sebab pernah heboh satu dunia salah kita 
Dia mintak maaf sebab pernah tak hiraukan call kita 
Dia mintak maaf sebab pernah tak dengar luahan hati kita 
Dia mintak maaf sebab pernah bt kita kelaparan sbb kita 
Dia mintak maaf sebab pernah ganggu waktu rehat kita 
Dia mintak maaf sebab tak pernah hiraukan sakit kita 
Dia mintak maaf sebab pernah pentingkan diri dia sndri 
Dia mintak maaf sebab tak pernah tengok penderitaan kita

NAMUN SEMUANYA TELAH TERLAMBAT....
HARGAILAH ORANG2 YG KITA SAYANG.....


Wednesday, October 27, 2010

.::pRom niTe FcSiT at Riverside Majestic Hotel::.

ma 1st dinner kat sarawak niE...
excited...???biasa jew...
act mmg xnak pegi...
taPi da ckp 1st year student are compulsary...haiyyyyyhhh...
saya pegi la jugak...
tapi xde la sampai menyesal...oTew jeW...=)
dye buat dinner kat Riverside Majestic Hotel...
hall dye mmg cantik la...
cantik kan...=)
 kitowng naik bas pukul 5 pi sana...awal kan...
majlis 2 bermula pukul 7...
kira kitowang bersiap kat sana la...means mekap n solat maghrib kat sana la...
smentara tunggu yang lain2 datang...
sempat lagi saya snap pic dlm bas...he...

muka yang xmekap lagi...=)
sampai je kat majestic...
kitowang pegi ke level 5...nak g bersiap n solat...
dinnner kat level 3...

muka bawu pas mekap...lalala...=)
 da settle sume,kitowang pegi level 3...
biasanya saya hantu bergambar...
tapi kali ni x...
why..???
bcoz,kali saya pakai baju reuse...
baju raya taun lepas punya...kantoi...=)

along, angah n acu...=)
kami dapat table "W"...
malam tu ada cabutan bertuah...no saya "W03"
tapi saya xdapat...
xbertuah kowt...hE...=)


hurm, xnak cite panjang...
pas dgar ucapan dari prof nara, n madam hazlini...
kitowang terus pegi amik makanan...
lapa tau...
xmamam pown tengahari...

best-best...=)
apa yang saya nak puji...
makanan dye mmg best...ayam dye best...
daging bakar dye best...daging masak merah best...
udang goweng best...sume la best...
yang paling best...ikan cencaru dye...
sepanjang duk kat sini...ni la 1st time mamam ikan cencaru...
masakan ikan cencaru 2 lebih kuwang cam kat semenanjung...perghhhh...

xpndg kiri kanan dah...=)
dessert...???
yg ni xpayah ckp...kalo pegi hotel..ni la yg paling saya suka...
sume best...tapi cepat abes...
ade jugak yg saya xdapat amik...
hukhukhuk...
cedih boley x...???=(
jom minum...=)
bila pewut da kenyang...mula lah sesi bergambar skit ngan lecturer...
kitowang amik gambar ngan...
 mr phang, madam hazlini n miss sara...

miss sara
hurm, then saya buat ngade2 saya...
saya ajak dean amik gambar skali..
yang lawaknye...saya ajak dye buat peace...
dye mmg sporting abes...pas je amik gmbr...dye ckp kat saya...
saya da jadi cam budak2...he...=)

prof nara buat peace jugak...=)
pas bergambar ngan lecturer...
kitowang adeq-beradeq plak amik gambar...he...

along, saya, acu, achik n ateh...=)
along, saya, acu, ateh n fiza...=)


last but not least...
hobi yg saya xboley nak elakkan kalau pi hotel...


amik gambar lam ladies room...
da mcm wajib pulak...
saya suka amik gambar kat sini sebab...
CANTIK...
he...=)


pukul 12 kowt, kitowang balik semula ke kolej masing2...
hurm, sewonok la jugak dinner kali ni walaupun baju reuse...he...
makanan dye best...tapau boley x...???
lalala...=)
tapi yang sedih skit...
gelang saya hilang time nie...xtahu hilang kat mana...
gelang yang mummy bagi masa saya form 4...
da lama saya pakai...
xsangka skunk da hilang...=(

Monday, October 25, 2010

.::haviNg fuN in pErmai caMp (saNtUBonG saRawaK)::.

sakura camping badge
kami bertolak pada pukul 0800 pagi dan sampai pada pukul 0930...
perjalanan mengambil masa 1 ½ jam...

muka yang last naik bas...he...=)
sampai disana kami diberi sedikit briefing mengenai permai camp...

ni la wajah2 yang pegi camping...
Abes je briefing kitowang pegi ke tapak perkhemahan...
Then kitowang pun pasang khemah...
jam 1100, aktiviti pun bermula...

fasi ngah briefing pasal game...
kami dikehendaki turun ke kawasan pantai...
apa yang dapat saya katakan adalah...
tempat ni sgt cantik...tenang sgt....sesuai utk berkelah n bersantai...
utk bercuti bersama pasangan...???sgt2 la sesuai...
lalala...(◕‿◕✿)


hurm,1st game kitwng adalah pas pas getah guna straw...
org yang terakhir kena letak dalam cawan...
2nd game pulak, bina sand castle...
nama castle saya adalah RED BLOSSOMS CASTLE...
saya pilih nama berdasarkan nama kump kami...he...

red blossom castle
lepas siap bina,group masing2 kena explain pasal castle masing2...
time ni mmg lawak...msng2 nak menunjukkan kehebatan castle masing2...
ade yang ckp bina longkang besar sbgai kubu pertahanan la...
castle dibina menggunakan emas dan permata la...
castle yang berunsurkan islamik la...
mcm2 lagi la...=)
acara yang last sebelum kitowang mamam tengahari adalah
masukkan air dalam botol menggunakan span...
acara ni mmg best...sbb kena celupkan span 2 kat pantai...
abes seluar saya basah time ni sebab terkena ombak...
pas abes game 2 kami diberi rehat selama 1 jam...


kitowang mamam tengahari...
nasi putih + sayur goweng + ayam masak merah...best best....he...
then, saya pegi mandi kat kolam...



kolam dye kan seriuoslly cantik...air dye cejuk gilew...

nanti nak buat kolam cam ni gak la bila da ade umah sendiri...=)
tepat jam 0200, game treasure hunt pulak bermula...
ade 7 check point yang kami perlu lalui...
rasanya akt ni yang paling mencabar...
coz dye suruh cari check point...setiap check point ade ade task...
bila task da settle, dptkan tandatangan fasi...
tapi bila da jumpa check point...
tanye la, ni CP yg no brape...??dye xnak ckp...
mcm mana nak cari...haiyhhh...
dah la satu2 check point jauh...
banyak mengeloh betol saya nie...hehehe...=)


1st check point (6) : tiup belon sampai pecah...
time ni saya tiup belon sambil 2tup mata...
sebab kalau tngok belon makin bsr, nanti jadi cuak...=)


2nd check point (2) : cari 10 nama saintifik pokok...
berlari- lari saya dgn group saya cari nama pokok...
time ni la dye nak nama pokok...
kalau tahu awal2 lagi saya da cari sbg persediaan awal...he...=)

10 nama pokok...cantik tak tulisan saya time nie...mcm budak tadika...=)

3rd check point (5) : baling belon menggunakan tudung...
part ni satu 2dung kena pgang 2 owg...
ade 2 2dung, means 4 org la...he...
belon kena letak dalam 2dung, then pas kat kawan kat sebelah...
kena masukkan dlm 2dung diowang...
haih, susah plak nak explain...=)

4th check point (4) : jawab 5 soalan..
kalau silap jawab, kena denda...
2 soklan yg salah...kitowang pilih nak mkn gula n garam...
part gula 2 otew sikit...garam...???
masya Allah...masin gilew...
agak2 satu camca kecil 2 kena makan...erk...=(

5th check point (3) : jalan sambil ikat kaki...
dlm bnyk2 game, game ni yg saya paling xsuka...
sbb kaki kena ikat...then kena jalan...4 org skali kena ikat...
panas plak 2...
kena jalan sampai ke satu garisan, then patah balik...

kaki saya terikat...hukhukhuk...=(
6th check point (1) : puzzle
part ni saya suka sangat...kena susun puzzle...
dapat gambar mickey...


7th check point (7) : tandatangan fasi
this is da last check point...
check point ni xkna uat pape pun...
just dptkan tandatangan jew...then pegi ke tapak perkhemahan...
group kitowang no.2 sampai...yeayyy...=)
group 1st sampai, group acu...jeles boley x...???he...

muka saya da merah...buruk betol...=)

 ha, ni muka saya pas satu hari kena panas...
da merah da muka saya...


pas solat isyak, kitowang sume mamam ayam n hotdog bbq ramai2...
thanks 2 ajk yang da tolong bakarkan ayam n hotdog ni...=)
best sgt dye punya rempah bbq nie...
nak lebih boleh x...???he...
ayam + hot dog bbq...da lame xmamam...
last aktiviti 4 this nite is music box...
takot sesgt bila botol air da dekta nk smpi dkat saya...kenapa...???
sbb saya xnak...nanti kna buat aksi pape...
last2 kena jugak...
kena buat bunyi kucing...nasik baik...he...


then,jie ckp...
setiap group kena berjaga satu jam utk make sure semua selamat...
kitowang pegi tanpa diiringi lelaki...
kena buat undian...saya dpt pukul 0000-0100...
fuhhh...mmg ber2ah la saya punya tngn...nasib baik btol...he...

bersama hadiah yang saya dapat...he...=)

keesokannya...
sepatutnya ada jogging...
tapi semua peserta da penat...so aktiviti 2 dibatalkan...
pukul 0900, aktiviti penyampaian hadiah...
group saya dpt "group yg paling kreatif"
kreatif sgt kew...???he...=)


pkul 12.00, kitowang bertolak balik...
hurm, rasa cam xpuas lak camping...he...
penat mmg penat...tapi bila pandang suasana hutan yang menghijau...
deruan ombak yang menghempas pantai...
segala kepentan 2 boleh hilang dgn serta merta...
tenang sesangat...
hopefully dapat pergi lagi lepas ni...
thanks 2 sume peserta n ajk...
kowang mmg sporting abes...pas ni titew g lagi otew...=)