Snag a Button


Get your own Digital Clock

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah

Pejam celik pejam celik...
da masuk tahun baru...
alhamdulillah...bersyukur ke hadrat ilahi...
kerana saya masih diberi peluang untuk bernafas sampai ke hari ini...

tiap kali tahun baru mesti ada azam baru kan...
hurm,mcm 2 jugak dengan saya...
ntah nape, sejak akhir2 ni kadang2 bila nak tido malam...
tetiba teringat dosa2 yang da saya lakukan...
kdng2 menangis bila mengenangkan dosa2 yang lalu...
takutnya bila fikir yang dunia ni hanya sementara...
kenapa la susah sgt saya nak berubah jadi insan yang lebih baik...???
bila dgar ceramah agama, tazkirah, org bagi nasihat...berubah la kejap...
kenapa slalu hangat2 tahi ayam je...

untuk azam tahun nie...
saya berharap sangat saya boleh berubah sedikit demi sedikit ke arah kebaikan...
berusaha untuk menutup aurat...jaga solat...jaga akhlak...
jaga peribadi...jaga hati ibu bapa...hormat org tua...
saya juga berharap saya akan semakin dekat dengan Allah S.W.T. 
moga2 kehidupan saya akan sentiasa diberkati allah S.W.T.

saya juga nak memohon maaf kepada semua yang mengenali saya...
andai ada terkasar bahasa atau tersilap bicara...

Salam Maal Hijrah sekali lagi saya ucapkan kepada semua umat Islam...




13 comments:

whitecappuccino said...

salam Maal Hijrah Izzah!

Miss Anisah said...

Salam Maal Hijrah.. semoga penghijrahan tahun ini memberi 1001 erti dalam kehidupan.

MiSs StrAnGer said...

salam maal hijrah!
amin..hope kite menjadi muslimah yg beriman

lost kitty said...

selamat maal hijrah!

ordinary89art said...

sama2 la kite berubah jd lbeyh baikkk..huhu...salam tahun baruu

Pink Pearl Lady said...

Pink ada buat entri penghargaan utk awak. tngok k.
http://pinkpearllady.blogspot.com/2010/12/pengikut-pink-pearl-lady-yang-ke-100.html

Pink Pearl Lady said...

http://pinkpearllady.blogspot.com/2010/12/bloglarian-cara-baru-menjana-trafik.html
sebagai hadiah anda telah di tag dalam bloglarian

☆aDihAys☆ said...

semoga tahun baru ni memberi kekuatan n semangat baru untuk kita sama2 memperbaiki diri...

alinac lover said...

jemput join Ga yong ya

http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

Hanis Azla said...

Salam maal hijrah juga..

mrsdjones said...

Salam kenal dan salam maal hijrah. Nice blog Izzah! :)

Redjambu~

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

Eazy Izzuddin said...

salam maal hijrah

Layans~
Blogshop for on9 shopping kat Lovely De' Fashion