Snag a Button


Get your own Digital Clock

Saturday, December 4, 2010

For The First Time

xsangka tetiba my mum tanya...
saya berkawan rapat dengan sape skrg nie...
hurm,1st tu mcm cuak jugak...
coz my mum mmg seorg yg garang...
slalu warning...ckp jngn bercinta...
xsuka kalau saya bercinta...
bkn ape...tkut kalau saya keluar berdua2an...
then saya cerita apa yang patut...apa nama dye...dye asal mana...n bla bla bla...
 my mum nak tengok gambar si dia...
so, saya tunjuk je la...
so far, dye ckp ok la...i'm happy...

nampak mcm my mum da bagi green light da....he...
xsangka sesangat...
then 2, 3 hari lepas 2 dye tanya lagi...
ada x si dia 2 kol...???
then saya ckp pernah la dulu...skunk da jarang...
my mum tanya...nape...???
saya ckp...xtahu la...kitowang da jarang contact...
xtahu la nape punca dye...

then mak ckp...
"xpe la kalau da jodoh kamu..xkemana...
tapi kalu bukan jodoh kamu...kena redha..."
mcm sedih pulak...

bila my mum da suka...
kitowang ada masalah pulak...
hukhukhuk...

hopefully hubungan kitowang dapat diselamatkan...

17 comments:

whitecappuccino said...

betul kata mum..kalau ada jodoh tak kemana..semuga ok nanti..

Nur said...

alaa..so sweet la..x pe..jgn bimbg..jodoh di mana2..hahaa

Millomocca Danique said...

i pun macam u jugak...
but rileks la...btol ckp ur mom kalau jodoh tak kemana...

smile k dear...
follow me back...tenkiu

mumumeow said...

hopefully awk bley atasi bek2.... :)
jodoh x kemana..

Cma Shiema said...

salam kenal..cma singgah n polo..
sportrim eh silap..sportingnye mama..
bertuah2..
betul katanye..kalu jodoh..insyallah..xkemana..

DeCrewz said...

Salam singgah sini plk...

Jangan risau.. Adat bercinta x semuanya manis. Tanya org2 yang dah terlebih garam, x semuanya manis. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan plk...... (belum kawin kan)..he3.
Jodoh pertemuan ditangan tuhan. Apa yang penting dalam perhubungan, kejujuran. Ketika bercakap dengan sidia, pandang dalam2 kedalam matanya, pasti akan akan tahu isi hatinya samada jujur atau sebaliknya.. Apapun yang terjadi, seelok2nya dibawa berbincang, jgn simpan didalam hati, kelak makan diri sendiri...

DeCrewz said...
This comment has been removed by the author.
Wahida Nasution Thakhrim said...

yea.. harap hubungan izzah dapat la diselamatkan.. AcHiKz pun berharap perkara yg sama.. hu3.. sedih~~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

mak kamu faham anak dia dah besar.. ada rasa ingin di cintai & meyintai.. ibu bapa tak kejam. Dia tau bila masa yg sesuai utk kamu lalui semua tu. Dia taknak bg kamu tekanan.. so, dia cuba hidup dalam jiwa seusia kamu.. Dgn bertanya mcm tu dia blh memantau kamu. Kamu akan jd kan dia rakan kongsi masalah hati nanti. So, dia akan tau stp aktiviti kamu.. itulah ibu. Hatinya bagai arkib yg misteri.. percayalah.

sekuk tawa said...

mak da bagi lampu ija ape lagi..follow je mamat tu rapat2..eehehe..xpe jgn bimbang lau da jodoh x kemanenye..

NOOR FATIN said...

kalau ada jodoh xkemana. :)

NOOR FATIN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
peni anani said...

betul tu kalau ade jodoh tak ke mana.. doakan yang terbaik k.. jangan lupe tlg vote peni kat cini.. peni anani no4 aw.. http://efagurlz.blogspot.com/2010/12/efa-mencari-pemenang.html

Miecyber said...

Semuga restu yang telah ibu berikan akan merapatkan balik hubungan yang telah di bina....

http://miecyber.blogspot.com/2010/12/masjid-al-aqsa-didakwa-akan-runtuh.html

cik EPAL said...

kalau ada jodoh ada la tu =)

nora said...

mak dah restu, ok lah tu

ordinary89art said...

semoga semuanya kmbali ok..