Snag a Button


Get your own Digital Clock

Wednesday, April 20, 2011

Matang Family Park

awal sem hari 2 kitorang da planning nak pi jengjalan b4 cuti...
so ktorang sepakat pilih utk pegi Matang Family Park...
Matang ni agak jauh dari Kota Samarahan...
kira2 1 jam utk ke sana...
kitorang bertolak pukul 7 lbh2...
hampir 2 jam jugak perjalanan kitorang coz sesat2....he...=)
sepanjang perjalanan, kitorang slalu gak la berhenti tanya2 org kat tepi2 jln 2...


finally,dlm kul 9 cam 2 la kitorang sampai...
utk masuk ni kena bayar 3 ringgit...


dye ada 2 stage...
kitorang pegi stage 1...yang lower punya...
nak tinggi2 sgt takut jugak...
dah la jauh dari mak ayah...
xnak la amik risiko...=)


tempat dye cantik jugak la...
ape yg saya suka, tempat ni terjaga dngn baiknya...xkotor...



kitorang mandi kat bwh jambatan ni la...
sgt2 best...air dye sejuk gilew...


1st2 tu rasa biasa2 jew coz kitorang mandi kat tmpt yg cetek/landai jew...
then bila air da makin laju kitorang mandi dekat air terjun yg xbrapa nak tinggi...
seronok...rasa mcm xmo balik...nak jew stay kat dlm air 2 lelamew...=)



kitorang ber3 je yg mandi..


acu xmo mandi,dye jadi jurukamera utk kitowang je la...=)


ni kucing yg agak2 pelik...
dari kitorang smpi hnggalah kitorang balik...
kucing slalu ada ngan kitorang...
masa dtng tadi, dye sanggup redah hutan ngan kitorang...balik pun sama...
bak sgt2 la kucing ni...
mcm jadi penjaga kitorang pulak kat sana...
tngah2 kitorang borak2 sambil makan2 tetiba ada binatang dtng...
mcm menkarung...ape ntah nama dye...
then kucing 2 terus kejar binatang 2 n usir dye...
hebat kan kucing 2...
baik sgt...
dlm pukul 2 kitorang bergerak balik...
destinasi seterusnya adalh India Street dekat Kuching...
b4 2, kitorang berhenti solat di Masjid Negeri Sarawak
India Street ni tmpat jual brng2 la...
kitorang dtng sini sebab nak teman Ateh cari baju "I Love Sarawak" utk abng dye...
then kitorang pergi makan dekat kedai Raja Ayam Penyek...
kedai ni agak femes la...
ni kira 1st time kitorang pegi sini...
org mmg ramai...
blh dikatakan semua meja penuh la...


kitorang order ape...???
4 sure la nasi ayam penyek...
menu yg paling glamour kat sini...
rasa dye...???4 sure sgt2 sedap...
sgt2 pedas...n ditambah pulak dngn tempe n tauhu goweng...



tngok,licin kitorang mkn...he...=)
habis jew mkn, kitorang bertolak balik ke UNIMAS...

4 comments:

Wanzi said...

wah memang best boleh pegi jalan2 cam ni...

aisya said...

lamanya dah tak balik kuching.. rindu pulak dgn kampung tiba2.. huhu

Majz said...

byk lg tempat buleh pegi...rndu nyew Kuching.... :(

nadira shahid said...

best nye dpt main air.. dah lame ni tk main air dgn kawan2 ;)