Snag a Button


Get your own Digital Clock

Tuesday, March 8, 2011

Mentor mentee Day

Dalam kesibukan dengan assignment, lab presentation, lab test, mid term, sempat lagi bersuka ria...
kalo ikutkan hati xmo pegi sebenarnya...
tapi bila mengingatkan para senior2 yang da bersusah payah nak buat hari mentor mentee ni kat luar, so saya pegi jugak la...
diorang buat ni pown khas tok 1st year...arigato senpai...=)
hari mentor mentee ni satu hari je (05/03/2011) dekat Pantai Pasir Panjang, Santubong...
1st kitorang berkumpul di car park FCSIT pukul 6.15 pagi...
then, kitorang di bahagikan kepada 5 kump coz ada 5 buah bas...
saya dengan achik dapat bas 1st...ateh plak bas no.3...
kesian dye sowang2...
pukul 7 kitorang gerak...perjalanan ambil masa dlm 1 jam jugak la...


yeayyy da sampai...


kitorang sempat la snap 2,3 gambau sebelom acara bermula...






acara dimulakan dengan ucapan dari dean, Prof Naraa...then kitorang dibahagikan group mengikut mentor masing2...
saya punya mentor nama Dr. choi Soo See...
malangnya dye xdtng...
so kena gabung group...
saya termasuk group no.8...

1st aktiviti, kitorang kena duduk dlm group, sesi suai kenal antra mentor & mentee...
time ni saya join group Madam Hazlini...
kebetulan mentee Madam ada 2 org budak international...
sorang dari Turki n sorang dari China...
yang Turki 2 mmg ckp bnyk, yg China 2 pendiam sikit...sgt mengagumkan tau bila dgar budak turki 2 ckp bahasa Melayu...cpt btol dye blaja...


pukul 10.20, aktiviti seterusnya iaitu selipar gergasi...
lama btol xmen...seronok2...
last men masa skolah rendah kowt...he...
lawak gile time ni...
1st budak lelaki start dulu...
diorang kena bergerak menuju ke team pompuan...
1st nak jalan mmg susah coz ade yg angkat kaki, ade yang xangkat...gelak2 tengok ade yg jatuh...hehehe...


Kalau dtng pantai, xsah kalo xmen bina2 istana kan...lepas men selipar gergasi, kitorang kena bina "IT Sand Castle"...nak bina ape ek...???hurm...


group kitowang buat desktop, keyboard, mouse, speaker & modem...


bergambar bersama group saya...ni la IT Sand Castle kitowang, tomei x...???




2 da selesai 2 aktviti, kitorang makan tengahari jap, then pi solat Zohor...
tinggal 2 aktiviti lagi sblm balik...
1st kena buat layang2 dan terbangkan layang2 tersebut...


time ni saya tengok2 je la, coz xde kemahiran sgt dlm buat layang2 ni..
.tolong2 potong pita pelekat je la...hehehe...
lagipun baik bagi budak laki je buat...
diowang kan pakar...btol x...???
tengok, semangat diorang ni kan...


ni pulak, diorang nak check keseimbangan...
bagus jugak buat aktiviti mcm ni...
at least saya da boley blaja cam ne nak buat layang2...


yeayyy, finally siap kitowang punya layang2...
kowang nampak x layang2 kitowang da terbang tinggi...???lalala...


baru nak happy2 coz layang2 da terbang tinggi, tetibe terlekat kat pokok pulak...
alaaaaa,sedih btol...
muka2 kecewa pas layang2 da terlekat kat pokok...



aktiviti yg paling last, tarik tali...best jugak...
ni la satu2nya aktiviti yg memerlukan tenaga...
agak penat...tapi kejap je penat dye...
2,3 minit je...
agak2 pukul 4 macam 2 la, kitowang da gerak balik ke UNIMAS...
rasa cam xmo balik je kat UNIMAS coz banyak asment n kerja2 yang menanti...he...

hurm,to all my senior, thank u so much otew...
im really appriciate it and im really enjoy sepanjang aktiviti ni walaupun muka da terkena sunburn...hehehe...
pas ni buat lagi otew...lalala...


1 comment:

aleen aiden said...

haish,skali skala join aktvt mcm nih sronok jugak sbenarnya.jeles!hu3 :P