Snag a Button


Get your own Digital Clock

Tuesday, January 8, 2013

Segmen : Saya Blogger Dari Negeri

Asalamualaikum WBT...
Da lama rasanya xjoin segmen dekat blog...
Masa blogwalking tadi ada jumpa satu segmen dekat blog FizGraphic


 Memandangkan ari ni Anna cam free, so join je la... heeee..
Jom tengok syarat dye...

Syarat-syaratnya :

1. Buat entry bertajuk Segmen : Saya Blogger Negeri .......
2. Tempek banner kat atas tue pastue backlink ke entry nie..
3. Pastue sila nyatakan anda blogger dari negeri mana. Sebab aku nak asingkan group untuk setiap negeri. Nanti senang kita nak blogwalking negeri masing-masing.
4. Ceritakan tempat/makanan/benda apa yang best tentang negeri yang anda tinggal tue.
4. Kelayakan nak join terbuka kepada blogger malaysia sahaja.
5. Tag lah mana-mana blogger rapat anda.
6. Siap semua? Tinggalkan link entry kat ruangan komen nie.
7. Tarikh tutup : TIADA. Sentiasa berjalan.
8. Ringankan tulang jari tekan button SHARE kat atas :-)


Firt of all nak kenalkan diri sikit... hee...

Hye...
My name is Tengku Nor Ezzah Farahana Binti Tengku Abu Bakar@Tengku Yahya
Boleh panggil Tengku Anna or Tengku Izzah or Tengku Eja...
Mana-mana yang korang suka la... heee...
Berasal dari Terengganu...
Waterfront Heritage City

Tempat yang best dekat Terengganu

Banyak sebenarnya tempat yang menarik kat Terengganu nieyhhh...
So, to those yang memang xpernah datang dekat Terengganu nieyh, lepas ni boleh la planning holiday kat sini kay...
Seriously x akan menyesal la...
Let me list a few interesting place or dalam kata lain most popular place in  Terengganu

(1) Pasar Payang
(2) Taman Tamadun Islam (TTI)
(3) Muzium Negeri Terengganu
(4) Pantai Batu Buruk
(5)Masjid Kristal
(6)LA Hot Spring
(7) Kampung Cina
(8)Air Terjun Sekayu
(9)Mesra Mall
(10)Pulau Redang
(11)Pulau Kapas
(12)Pulau Perhentian
(13)Tasik Kenyir
(14)Istana Maziah
(15)Masjid Terapung (Masjid Tengku Tengah Zaharah)

Makanan yang best dekat Terengganu
Kalau sebut pasal makanan kat Terengganu mesti semua da dapat agak makanan apa yang sangat-sangat femes amous kan...
xlain xbukan, mesti la...
Keropok Lekor..


Ni antara makanan lain yang agak popular jugak di Terengganu...

(1) Budu


(2) Nasi Dagang


(3) Ketupat Sotong


(4) Laksan


(5) Laksa Terengganu


(6) Sata



 (7) Pulut Lepa


(8) Nekbat


(9) Akok


(10) Kuih Bakar


So, nanti bila datang Terengganu, jangan lupa cuba semua makanan ni otew...

Tu je la kowt...
Hurm, kalau nak kenal dengan lebih lanjut dengan negeri Terengganu nieyh, datang la Terenganu ni...
mesti korang akan jatuh hati kat negeri Terengganu ni... heee...

15 comments:

miss zerocinta said...

salam

saya dh follow sini

saye org terengganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

btw , nice blog :]

rodiyatul akmar said...

singgah sini , from the same segmen :D done follow awak

salam perkenalan :)

http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini.

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

siti fatima Arifin said...

Tganu banyk makanan yang sedap2...

Untuk tahu tempat yang menarik di Tganu blehlah singgah di blog nie

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

cik dah faridah said...

singgah dr segmen sama ..nnt rajin2 mari ar jln blog cik dah yek

deno said...

woooot2... org senegeri singgah dan terus folow sini!! ^^

http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Yaya LaRh said...

Dari Ngeri sembilan datang ke Ganu , Harap Ganu sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

♔ Cahaya Permata ♔ said...

Hai . Singgah sini dari segmen yang sama ! Nice Blog :)

http://gadiskecik.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

yeen miscelivious said...

hai.. assalamualaikum..
yeen dtg dari segmen yang sama
jom terjah ke nogori plk :)
http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

♥Farhana♥ said...

dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

Waalid Al-Marbawi said...

Salam ziarah dari waalid..guane gamok orang kite?

waalid folo bloggers ganu..:)

selamat menjalani ibadah puasa

Permata Perjuangan

Noor Najwa said...

assalam..dtg dri nger yg sama...senyum sokmo..follow sini

http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Husein Rider said...

Owh.. orang ganu rupenye..
Husein pon orang ganu gop..
Singgah sini dari segmen yg sma..
Hope u hit me back ok