Snag a Button


Get your own Digital Clock

Thursday, June 21, 2012

My Housemate (Semester 3 & 4)


 Setiap semester mesti housemate bertukar silih berganti...
alhamdulillah, besyulur ke hadrat Ilahi kerana sepanjang Anna kat sini, housemate Anna semuanya baik-baik, sekepala la jugak... heee...
nie gambar kitorang amik masa awal semester lepas...
masa ni xramai lagi dekat rumah kitorang sebab time ni bilik still single room n double room...
jom berkenalan dengan housemate Anna...
bahagian depan, bermula dari kiri tau...
Cecelia, Anna & Ivy Juliet
bahagian blakang pulak, bermula dari kiri jugak...
Siew Mui, Izzah Atira, Farah Ashikin & Hui Liy
Time ni Anna sorang je la senior kat umah 2...
boleh la nak marah-marah diorang n buli diorang...
hahahaha...


time ni kitorang sume pakai baju MAP 
(Minggu Aluan Pelajar)

 banyak housemate, banyak jugak lah ragamnya kan...
jom kita tengok ragam housemate Anna... 
heee...

CECELIA
Dye ni kira paling muda la antara kami orang semua sebab dye lahir pada hujung tahun...
berasal dari Miri, Sarawak...
budak Fakulti Sains Teknologi Sumber major Chemistry...
antara yang tercute dalam rumah kami nieyh...
dye ni manja la jugak...
satu sikap dye yang paling Anna ingat ialah, bila dye nak minx tolong or nak minx something, mesti dye panggil nama kita dengan meleret-leret, manja, dan mata berkelip-kelip...
x annoying pun, tapi comel sangat...heee...
pencinta NICHKHUN...
antara yang terajin jaga muka tau...
every night memang akan nampak la dye ni cuci muka dekat sinki guna air suam, pakai mask n bla bla bla...
dye ni jugak suka tido awal, around 12 da tido da...
kalau bab makanan pulak, dye memang xsuka makan sayur except baby kailan je dye makan...
Anna selalu gak la marah dye nieyh...
sorry tau...heee...
menu tengahari dye ni slalunya sama je...xbewarna-warni...
biasanya, ayam + curry la...
ataupun sotong + curry...
untuk makan petang pulak, biasanya dye akan beli bihun goreng + telor mata or nasi goreng pattaya...

IVY JULIET
berasal dari Miri, Sarawak jugak...
dye ni kitorang gelar Mummy kepada Cecelia...
coz dye ni macam agak ambil berat jugak la pasal Cecelia ni...
budak Fakulti Kejuruteraan major Civil Engineering...
Anna rasa Ivy ni paling kurus antara kitorang kot...
apa yang Anna paling jeles dengan Ivy ni ialah rambut dye...
rambut dye panjang tau... 
lembut pulak 2...
Anna xberapa tahu sangat tentang Ivy mungkin disebabkan Anna jarang lepak ngan dye kowt...

SIEW MUI
yang ni pun berasal dari Sarawak
budak Fakulti Kejuruteraan major Civil Engineering...
yang ni lagi la Anna xtahu coz Siew Mui sempat tinggak satu semester je ngan Anna...
bila Anna da sem 4, dye terpaksa tinggal kat luar coz xberjaya mendapat penempatan kat Kolej Sakura nieyhhh...
Siew Mui ni baik jugak tau even dye berlainan agama dengan Anna...
Anna pernah tertinggal anak kunci kat dalam bilik...
time 2 Anna xde tempat nak tidur, n then dye suruh Anna tidur atas katil dye...
thanks tau Siew Mui...
walaupun dye da x stay kat rumah kami, tapi dye still datang jugak jenguk kitorang...
heeee...

IZZAH ATIRA
pun berasal dari Sarawak jugak
ni junior Anna tau...
Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat major Multimedia Computing...
antara yang rapat dengan Anna...
biasanya kalau Anna tidur dekat luar, dye la yang slalu teman Anna...
Izzah suka warna purple, n dye ni paling paling dan paling suka dengan kucing...
suka sangat post gambar kucing dekat fb...
dye pernah bagitahu Anna, hantaran kahwin dye nanti, dye nak kucing...
hahahahaha...
dye ni jugak la slalu usik Anna...
Izzah ni layan je semua makanan cuma dye kurang suka makan curry...
kalau air pulak dye suka minum chrysanthemum tea, Green Tea...
kalau bab-bab pemakaian shawl pulak, dye ni kira sifu Anna la...
pantang ada tutorial kat u-tube yang baru keluar mesti dye akan try...
n then dye akan ajar Anna macam mana cara nak pakai...
dye ni pun suka KPOP, n suka menyanyi...
kalau Anna rasa bosan ke ape, Anna suruh la dye nyanyi salah satu lagu fav Anna iaitu "A whole new world", lagu dalam cite Aladdin tu...

FARAH ASHIKIN
yang ni pun berasal dari Sarawak jugak...
eiyhhhh, xde la...
Farah berasal dar Kajang, Selangor...
budak Fakulti Sains Teknologi Sumber major Biotech...
antara yang rapat dengan Anna jugak...
marah ni macam matang skit nak compare ngan Izzah n Cecelia...
dye punya fav colour ialah purple...
gila-gila jugak orang nya...
satu perkara yang agak lawak tentang farah ni adalah...
 bila beli makanan untuk makan petang or malam, biasanya nasi goreng la...
dye mesti xdapat nak habiskan satu bungkus nasi tu...
dye makan nasi tu, n sebahagian lagi dye simpan n makan beberapa jam kemudian...
hahahahaha...
suka minum air kundur n green tea...
hurm, apa yang Anna jeles ngan Farah ni adalah bentuk badan dye...
sangat cantik tau...
macam Scha Al-Yahya ok x...??? heee...
teringin gak nak bentuk badan macam dye nieyh...
dah la tinggi...

HUI LIY
yang ni memang betul-betul asal dari Sarawak jugak...
budak Fakulti Kejuruteraan major Civil Engineering...
Hui Liy memang seorang yang sangat sangat dan sangat rajin study...
slalu tengok dye nieyh study...
Anna xbrapa tahu sangat apa yang dye suka n apa yang dye xsuka...
mungkin Anna jarang lepak dengan dye kowt...
ni nampak macam berdisiplin sikit...

tu je la cerita sedikit sebanyak berkenaan dengan housemate Anna time Anna semester 3...


banyak jugak la kenangan antara kami semua...
dan segala memori tu masih tersimpan kemas di kotak ingatan Anna...
heeee...



untuk semester 4 pulak, kitorang menerima tiga orang housemate baru iaitu Azyan Syazwani, Nur Hazirah dan  Nur Safiah...

NUR SAFIAH
Anna panggil dye Kak Fiea...
dye ni rumet Anna...
akhirnya Anna dapat jugak rumet...
last sem duk sorang-sorang jek.....
Kak Fiea ni senior Anna...
pelajar Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat, major Multimedia Computing...
berasal dari negeri Perlis...
satu-satunya orang utara kat dalam umah kami nieyhhh...
Kak Fiea ni sangat baik...
banyak tolong Anna...
dan juga banyak bertolak ansur...
juga seorang yanag penyabar...
sorry tau Kak Fiea kalau tiap-tiap pagi seawal 6 pagi tu da dengar bunyi alarm Anna sampai pukul 7 or 8 pagi...
dah la berlainan lagu n bising gila-gila...
Anna ni jenis tidur mati sikit...
letak hp kat sebelah pun susah nak dengar...
sorry sesangat Kak Fiea...
Kak Fiea ni suka sangar tengok movie, even movie yang dye da tengok pun, dye still keep watch those movie...
n dye pun suka baca novel...
paling kesian dengan Kak Fiea ni adalah dye ada gastrik...
xbleh lewat makan skit mesti sakit dekat ulu hati...
sorry, Anna xde gambar dengan Kak Fiea...

Nur Hazirah
dye nieyh berasal dari Terengganu...
yeayyy, akhirnya ada jugak orang Terengganu yang satu rumah ngan Anna...
pada permulaan Anna xberapa rapat sangat dengan dye nieyhhhh...
Azie slalu duduk dekat dalam bilik...
jarang la lepak ngan kitorang masa first-first dye datang dulu...
bila da pertengahan semester, baru la kami agak rapat...
da slalu pergi beli makan sama-sama...
makan sama-sama n tengok tv sama-sama...
Azie ni suka minum air Zapel and Citrus...
Azie ni peminat Fahrin Ahmad...
bila dah kenal, baru tahu yang dye nieyhhh sangat sangat lah peramah...
biasala kan...
macam orang slalu cakap, xkenal maka xcinta...
so bila da kenal, baru la tahu macam mana kan...
heeee...

Azyan Syazwani
dye nieyhhh berasal dari Sabah...
junior Anna jugak, tapi major lain...
dari Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat, major Computer Network...
to be honest Anna xberapa mengenali Azyan sebab dye slalu xde dekat bilik...
dye merupakan Bendahari Jawatankuasa Perwakilan Kolej Sakura...
dye suka lepak dekat Cais...
antara yang sangat rajin belajar jugak la...
sorry, xde la gambar Anna dengan Azyan...


yang paling depan ni Azie....


Anna sangat berharap yang semester depan kami masih berada dalam satu rumah lagi...
Anna sangat bahagia bertemu dengan mereka semua ni...
terima kasih kerana sudi jadi kawan Anna...
semoga ikatan persahabatan kita ini berkekalan selama-lamanya...

1 comment:

cynta ieda said...

rindu time kuliah n my pwen..anda kena tag sini http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html